אתם יושבים במסעדת סושי, קיבלתם תפריט עמוס בסוגי סושי עם שמות מוזרים שמתחרים על תשומת ליבכם ואתם לא יודעים מה אתם הולכים לקבל...
בדיוק כדי להימנע ממצבים כאלה, ולחסוך מהמלצר את ההסברים, בואו נעשה סדר אחת ולתמיד ונברר מי זה מי, איך הכל התחיל ומה בדיוק יש בכל אחת מיצירות המופת שהביאה לעולם ארץ השמש העולה.
מה זה בעצם סושי?
פירוש המילה סושי הוא "דג טעים" ושורשיו נמצאים אי שם ביפן לפני 1,300 שנה, שם פותחה טכניקה לשימור דגים שנקראה נאריסושי הטגניקה. בטכניקה הזו הדג נעטף באורז ומלח שיצרו לאחר זמן רב תסיסה שכבשה את הדגים ושימרה אותם.
במאה ה-18 שף יפני בשם הנאייה יוהיי החליט לוותר על תהליך התסיסה ולהגיש את הדג הנא ישירות עם האורז המבושל, וכך נולד למעשה הסושי הראשון בעולם. צורת הגשה זו זכתה להצלחה מידית ועם השנים התפתחו שיטות רבות ומגוונות להכנת סוגים שונים של סושי המורכב משילוב אינסופי של דגים, פירות ים, ירקות, בשרים ועוד.
סוגי סושי הפופולאריים ביותר בישראל
• סשימי - ביפנית 'גוף מחורר' והמנה כנראה נקראה כך בשל המנהג להשאיר סימני זיהוי ממרכיבי המנה כדי שהסועד ידע מה הוא אוכל. לדוגמה, את זנבות הדגים. המנה מורכבת בד"כ מפירות ים טריים ודגים לא מבושלים הפרוסים לרצועות ומוגשים עם רוטב סויה וואסבי (חזרת יפנית). ישנה גם וריאציה של סשימי צמחוני וסשימי מבשר אדום נא המוגש באופן דומה.
• קונוס ? סושי קונוס מורכב מדף אצה המגולגל ביד לצורת קונוס וממולא באורז, רצועות דג נא או פירות ים ורצועות ירקות. מקובל לאכול סושי קונוס בידיים ולא במקלות המסורתיים, ככה שאין טעם להתעקש.
• הוסו מאקי - זהו רול העשוי מאצת נורי, אורז ומילוי אחד בלבד ולכן צורתו של הוסו מאקי צרה יחסית לסוגים אחרים של סושי.
• אורמאקי רול I/O (פנים/חוץ) - אורמאקי הוא גליל בינוני הכולל שניים עד שלושה מרכיבים. באורמאקי, בניגוד לרוב סוגי הסושי, האורז הוא זה שעוטף את הרול בעוד האצה נמצאת בפנים. מעל לשכבת האורז החיצונית תוכלו גם למצוא ציפוי עדין של פירורי שומשום טריים או קלויים.
• נגירי - פירוש המילה ניגירי היא 'לאחוז' כיוון שעצם הכנת סושי זה דורשת את אחיזתו ביד. זהו אחד מסוגי הסושי הפופולאריים ביותר ביפן ויש מחשיבים אותו לסושי המקורי. זוהי למעשה אצבע של אורז המפוסלת ביד ומעליה מונחת פיסת דג או ירק מרוחים במעט וואסבי.
• אינארי - מדובר בחטיף יפני המורכב מגלילות טופו המכילות בתוכן אורז, הגלילות מטוגנות ולאחר מכן מושרות בחומץ אורז ומבושלות ברוטב סויה וסוכר.
ברשת סופר סושי תוכלו לאכול במקום, לקחת טייק אווי או להזמין אליכם סוגים שונים של סשימי, קונוסים במגוון מילויים, מבחר הוסו מאקי, אורמאקי עשירים, נגירי עשויים בצורה מושלמת ואינארי משובחים. עכשיו כשאתם יודעים בדיוק למה התכוון המשורר היפני, תוכלו להזמין בדיוק מה שמתאים לכם, מבלי להיות מופתעים מהתוצאה. ואם בכל זאת שכחתם מי זה מי... לרשת סופר סושי יש פתרון מעולה בשבילכם: כל המנות מופיעות בתמונות בתפריט, על קיר המסעדה או באתר.
רשת סופר סושי מציעה סושי סופר טעים, סופר טרי וסופר משתלם ב-3 סניפים בת"א http://www.supersushi.co.il
>